'Het ergste bij Vitesse was dat ik zag dat die Chelsea-jongens geen zin hadden'

'Het ergste bij Vitesse was dat ik zag dat die Chelsea-jongens geen zin hadden'

05-12-2017 08:26
84

In september 2017 werd het contract van Mohammed Osman bij Vitesse ontbonden, omdat de middenvelder totaal geen uitzicht had op speeltijd. Dat hij er nooit in geslaagd is om door te breken in Arnhem, had vooral te maken met de aanwezigheid van diverse huurlingen, zegt Osman in gesprek met Voetbal International. 

Inmiddels is de 23-jarige rechtspoot basisklant bij Jupiler League-club Telstar. In Arnhem had hij het zwaar. "Het was moeilijk. Ik zag de jongens met wie ik in de Nederlandse jeugdelftallen speelde op jonge leeftijd debuteren bij hun clubs. Ik ben van de lichting Karim Rekik, Jetro Willems, Memphis Depay. Zij wel, ik niet, dat maalde wel in mijn hoofd. Zit ik bij de verkeerde club?"

Peter Bosz liet hem debuteren en vertelde Osman dat hij geduldig moest zijn. "Ik heb me altijd netjes opgesteld, ik besloot te wachten op mijn kans en die te pakken. Misschien had ik brutaler moeten zijn, meer van me af moeten bijten, moeten vragen hoe ik ervoor stond. Maar zo was en ben ik niet. Ik heb het misschien ook laten gebeuren."

Chelsea-jongens
De aanwezigheid van diverse Chelsea-huurlingen hielp ook niet. "Daar heb ik last van gehad, dat durf ik wel te zeggen. Als er betere spelers op jouw plek staan, kun je dat accepteren, maar in sommige gevallen deden er jongens mee of zaten ze reserve omdat er afspraken waren met Chelsea", zegt Osman. "En het ergste was dat ik gewoon zag dat die Chelsea-jongens geen zin hadden, terwijl ik juist zo graag wilde. Dat vrat wel aan me en dat had ook invloed op mijn gedrag en houding."