Weerzien met Amrabat: 'Onverstoorbaar. Desnoods gaat hij door vijf muren heen'

Weerzien met Amrabat: 'Onverstoorbaar. Desnoods gaat hij door vijf muren heen'

09-12-2017 08:10
8

Feyenoord-middenvelder Sofyan Amrabat speelt zondagmiddag voor het eerst in zijn leven tegen FC Utrecht, de club waar hij groot is geworden. In de Domstad zijn er alleen maar lovende geluiden over Amrabat te horen.

"Ik kan wel genieten van hoe hij zich daar verder ontwikkelt", vertelt trainer Erik ten Hag aan De Telegraaf. "Hij trekt gewoon door waar hij hier mee bezig was. Voor zijn ontwikkeling is het een geweldige impuls dat hij nu onder grotere weerstand speelt. Souf is onverstoorbaar. Dat is een grote kwaliteit van hem. Hij heeft over zich: ik moet en zal spelen. Desnoods klimt hij over vijf muren, of gaat hij door vijf muren heen. Hij is zo onverzettelijk en overtuigd van zichzelf."

De oefenmeester had wel zijn twijfels toen hij Amrabat naar Rotterdam zag vertrekken. "Die had ik ook toen Bart Ramselaar naar PSV ging. Je ziet hoe het nu met Bart gaat. Ik denk dat hij beter af was geweest als hij bij FC Utrecht was gebleven. Het is ontzettend lastig om zoiets vooraf in te schatten."

Ook oud-ploeggenoot Zakaria Labyad gunt Amrabat het beste. "Hij is ook een jongen met ambities. Die heeft hij waargemaakt. Hij heeft zijn plek verdiend bij Feyenoord", vindt de spelbepaler, die echter één verbeterpuntje benoemt bij Amrabat. "Hij kan meer scoren. Maar Feyenoord heeft hem ook zonder dat scoren heel hard nodig. De werklust, power en energie die hij in wedstrijden stopt, geven ook een boost aan zijn ploeggenoten."