Hooiveld verwijdert Twitter-account: 'Vervelende reactie van anonieme zeikerd'

Hooiveld verwijdert Twitter-account: 'Vervelende reactie van anonieme zeikerd'

14-12-2017 15:10
20

Facebook heeft-ie nog steeds, maar met Twitter is Jos Hooiveld (34) onlangs gestopt. De ervaren verdediger trok zich naar eigen zeggen te veel aan van negatieve reacties die hij na wedstrijden ontving. 

"Tegen mij heeft weleens iemand gezegd: jouw mening is als een pizza. Als ik er niet om heb gevraagd, hoef ik hem ook niet. Tegenwoordig krijg je alleen maar ongevraagd pizza. Iedereen wil overal maar over meepraten en zijn mening geven. De sfeer waarin dat gebeurt, is meestal negatief", aldus Hooiveld in gesprek met Voetbal International. 

"Als ik na een wedstrijd mijn Facebook-pagina open, heb ik weer allerlei tags. Hooiveld had rood moeten hebben. Hooiveld kan er niets van. De social media hebben de manier van communiceren radicaal veranderd. Het lijkt wel of je niet meetelt als je niet zoveel haters hebt. Maar ik kan daar slecht tegen", vervolgt hij.

"Ik vind het prima als Gertjan Verbeek tegen me zegt: dat was een belabberde pot, Jos. Klopt, trainer, je hebt helemaal gelijk, ik ga er keihard aan werken. Recht in je gezicht, daar kan ik wat mee. Van Twitter ben ik echter afgegaan. Als ik honderd leuke reacties kreeg en één vervelende van een anonieme zeikerd, dan bleef die vervelende reactie knagen. Gek, hè."

Lees ook: 'Jos Maaiveld' reageert op tirade van Swart: 'Mag de jonkies niet aanraken'