Spelersrapport PSV: Brenet en Lozano blijven achter tijdens eenvoudige zege

Spelersrapport PSV: Brenet en Lozano blijven achter tijdens eenvoudige zege

16-12-2017 21:38
cw

Na twee teleurstellingen op rij, wist PSV zaterdag heel eenvoudig te winnen van ADO Den Haag: 3-0. De Eindhovenaren zijn daarmee en passant winterkampioen. PSV Primeur maakt rapport op.

Jeroen Zoet – 6,5: Had een paar goede reflexen, maar tastte in de 27e minuut even lelijk mis. Zoet werd op de doellijn gered door Schwaab.

Santiago Arias – 7,5: Droeg aanvallend meer dan zijn steentje bij. PSV werd keer op keer gevaarlijk over de rechterkant. Met een goede voorzet bediende Arias De Jong op maat bij de 1-0.

Daniel Schwaab – 7: Met een ijzersterke ingreep voorkwam Schwaab de 2-1. Dat bleek een belangrijke, want niet veel later betekende de 3-0 de beslissing. De Duitser stond telkens goed.

Nicolas Isimat-Mirin – 6: Had het toch lastig met de aanvallers van ADO en Björn Johnsen in het bijzonder. De defensie oogde ondanks de klinkende zege niet altijd betrouwbaar.

Joshua Brenet – 5,5: Liet zich een paar keer in de luren leggen door Sheraldo Becker, waardoor ADO gevaarlijk kon worden. Het bleef gelukkig zonder gevolgen.

Marco van Ginkel – 7: Pikte wederom zijn doelpunt mee voor PSV uit een strafschop. Het was al zijn tiende treffer van het seizoen.

Jorrit Hendrix – 6: Een degelijk, maar onopvallend optreden van Hendrix. Zorgt er wel voor dat Van Ginkel en Ramselaar kunnen uitblinken.

Bart Ramselaar – 7: Was bedrijvig, had goede loopacties en stond met fraaie passes aan de basis van diverse PSV-aanvallen. Waarom heeft Cocu hem zo lang op de bank gehouden?

Hirving Lozano – 5,5: In zijn eerste weken veranderde alles wat Lozano aanraakte in goud. Dat is nu anders: hij hielp enkele honderd procent kansen om zeep. De Mexicaan was wel bedrijvig, maar had te weinig oog voor zijn teamgenoten.

Luuk de Jong – 7,5: Wat een droomstart voor De Jong. Als je binnen zeven minuten twee keer scoort, doe je het als spits uitstekend. De spits is eindelijk los.

Steven Bergwijn – 5,5: Ook Bergwijn profiteerde van de dramatische avond die Nick Kuipers beleefde. Hij kreeg een strafschop mee na een duw van de ADO-verdediger. Verder kende de vleugelspits weinig hoogtepunten.

Invallers:

Gaston Pereiro – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Sam Lammers – x: Speelde te kort voor een beoordeling.

Mauro Junior – x: Speelde te kort voor een beoordeling.