VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van de Eerste Seizoenshelft: controleur

29-12-2017 12:00
58

De eerste seizoenshelft in de Eredivisie zit er op en dus is het weer hoog tijd om het beste elftal van de afgelopen maanden samen te stellen. De komende periode bepalen jullie welke spelers bij de beste elf van de Eredivisie tot nu toe horen. Ditmaal: de controleur!

Voor de positie van controleur hebben wij zes spelers genomineerd waar jullie op kunnen stemmen. In de poll onder het bericht is er de mogelijkheid om te stemmen. De genomineerden zijn:

Fredrik Midtsjø (AZ)
Nadat hij éérst met Rosenborg Ajax uit de Europa League had geknikkerd, maakte Midtsjø eind augustus de overstap naar de Eredivisie. Op het middenveld van AZ is de 24-jarige Noor inmiddels een onmisbare schakel. Nu al goed genoeg om in de Bundesliga te spelen, zei directeur voetbalzaken Max Huiberts afgelopen week nog. 

Ryan Thomas (PEC Zwolle) 
Dé grote uitblinker van stuntploeg PEC. Onder John van 't Schip is Thomas geen aanvaller meer. De international van Nieuw-Zeeland zet de lijnen uit op het middenveld en dat doet hij als de beste. Gaat komende zomer ongetwijfeld een transfer maken naar een een buitenlandse topcompetitie. 

Morten Thorsby (sc Heerenveen) 
Als we de oliedomme rode kaart tegen AZ van eerder deze maand even buiten beschouwing laten, kunnen we niet anders zeggen dan dat Thorsby een prima eerste seizoenshelft heeft gedraaid. Bij het kwakkelende Heerenveen wist de Noor zich te onderscheiden met goals en assists. 

Thulani Serero (Vitesse) 
Na een jaar op de tribune in Amsterdam heeft Serero bij Vitesse bewezen dat hij voor iedere Eredivisie-club een uitstekende aanwinst is. De kleine Zuid-Afrikaan schuwt de duels niet, leest het spel en heeft een fijne pass in de benen. 

Lasse Schöne (Ajax) 
Linksom of rechtsom, Schöne (31) knokt zich áltijd weer terug in de basiself van Ajax. Ook dit seizoen heeft de Deense routinier al twaalf basisoptredens in de Eredivisie op zijn naam staan. Opvallend: Schöne tekende tijdens de eerste competitiehelft voor liefst acht goals. Daarmee staat de controleur op gelijke hoogte met onder meer Wout Weghorst en David Neres. 

Teun Koopmeiners (AZ)  
Wéér zo'n uitstekende jonge speler uit de florerende jeugdopleiding in Alkmaar. Onder meer Thomas Ouwejan en Guus Til bewijzen dit seizoen wekelijks hun waarde en ook Koopmeiners heeft zich sinds enige tijd in de basis geknokt. De negentienjarige middenvelder bekroonde zijn debuut in de basis, medio oktober tegen FC Utrecht, met een fraaie goal. 

Stem ook op

Doelman
Linksback
Rechtsback
Centrale verdedigers