'Hij ligt op de weegschaal bij de top van Nederland, maar ook voor het WK'

'Hij ligt op de weegschaal bij de top van Nederland, maar ook voor het WK'

24-01-2018 09:04
3

FC Utrecht-trainer Jean-Paul de Jong is ervan overtuigd dat Yassin Ayoub tegen Feyenoord de focus op zijn sportieve prestaties weet te hervinden. De middenvelder speelde vrijdag tegen AZ een van zijn mindere wedstrijden van het seizoen.

"Voor hem is deze wedstrijd een bijzondere, omdat hij tegen zijn toekomstige werkgever speelt", zegt De Jong tegen De Telegraaf. "Natuurlijk ligt hij op de weegschaal voor de top van Nederland, maar ook voor het WK. Ik zie voor hem eigenlijk alleen maar een win-winsituatie." De coach rekent op een gedreven Ayoub, die zich extra zal willen bewijzen.

"Daarmee kan hij voor ons een bijdrage leveren aan het winnen van deze wedstrijd. Daar vond ik hem afgelopen vrijdag heel bedreven in en misschien zelfs te bedreven, waardoor hij soms in slordigheden verviel", stelt De Jong. "Ik ken Ayoub als een speler die heel zelfkritisch is en een heel grote bewijsdrang heeft. Maar dat moet zich niet uiten in extra hard werken, maar vooral in slim zijn."

Door de afwezigheid van de geschorste Rico Strieder speelde Ayoub tegen AZ in een meer defensieve rol, maar tegen Feyenoord kan hij weer op zijn vertrouwde plek spelen. "Rico keert terug in de ploeg. Hij is een heel belangrijke speler voor ons, het cement tussen de stenen."