Roda JC-plannen 'honderd procent serieus': Er ligt een concreet bod op tafel

Roda JC-plannen 'honderd procent serieus': "Er ligt een concreet bod op tafel"

09-02-2018 07:35
93

Salar Azimi heeft serieuze plannen om Roda JC over te nemen. De in Iran geboren miljonair bezocht deze week de wedstrijd tussen Roda JC en Ajax en doet in gesprek met De Limburger nauwelijks geheimzinnig over zijn plannen met de Limburgers.

"Er ligt een concreet bod op tafel. Wij zijn honderd procent serieus", aldus de in Zeeuws-Vlaanderen woonachtige zakenman. "Wij kunnen ervoor zorgen dat Roda financieel weer fit wordt. En we kunnen Roda naar nieuwe sportieve successen leiden." Hoeveel hij in de huidige nummer zeventien van de Eredivisie wil steken, kan Azimi nog niet bevestigen. De 35-jarige miljonair wil echter zo snel mogelijk spijkers met koppen slaan. "Wat mij betreft kan die overname vandaag nog voor elkaar gemaakt worden."

Algemeen directeur Wim Collard is echter terughoudender en stelt dat een eventuele overname een proces van de lange termijn is. "Daar komt ook wel wat meer bij kijken. Je hebt het hier ook niet over het kopen van een pak suiker." De directeur bevestigt dat er een onderhoud met Azimi heeft plaatsgevonden, maar benadrukt dat het om een oriënterend gesprek gaat. "Ook al meent deze meneer kennelijk dat hij al veel verder is in het proces."

Frits Schrouff, de huidige Roda JC-eigenaar, is bereid om afstand te doen van zijn aandelen. In welke handen deze gaan vallen, is vooralsnog onduidelijk. Schrouff laat aan De Limburger weten dat niet alleen Azimi, maar ook grootaandeelhouder Aleksei Korotaev, sinds kort weer op vrije voeten, en 'een aantal andere partijen' nog in beeld zijn.

Lees ook: Miljonair denkt aan investeringen in Roda JC: toeschouwer bij wedstrijd tegen Ajax