Update: Korotaev heeft paspoorten terug, maar mag nog niet naar Roda JC

Update: Korotaev heeft paspoorten terug, maar mag nog niet naar Roda JC

07-02-2018 18:56
100

De straf van Roda JC-investeerder Aleksei Korotaev is per direct omgezet van drie jaar cel naar een boete van 3500 euro. In Kerkrade is daardoor nieuwe hoop dat de Russisch Zwitserse zakenman komend seizoen alsnog instapt.

Dat meldt de Limburger. Korotaev werd in februari 2017 in Dubai veroordeeld tot drie jaar cel nadat investeringsmaatschappij Helin International hem had beschuldigd van het tekenen van een ongedekte cheque van 17,7 miljoen euro. Na een jaar procederen heeft de rechter zijn straf nu fors teruggebracht. "Dit toont aan dat Aleksei het gelijk aan zijn zijde heeft", zegt zijn woordvoerder.

Wedden

Meer odds

Korotaev heeft Roda meerdere malen verzekerd dat hij de aandelen van eigenaar Frits Schrouff nog steeds wil overnemen. Maar eerst wil hij zijn naam zuiveren. De zakenman blijft in Dubai om een beroepszaak te starten. Doel is om ook de boete van 3500 euro van tafel te krijgen, zodat hij geen enkel strafblad heeft.

Roda reageert ondertussen verheugd op het nieuws uit Dubai. "We wachten nu af en laten Aleksei zijn zaken regelen in Dubai", zegt directeur Wim Collard. "Hij heeft steeds gezegd dat hij met ons in zee wil als alles achter de rug is."

Update 7/2 18.56: Ondanks dat Korotaev inmiddels zijn beide paspoorten terug heeft, komt de Zwitsers/Russische zakenman voorlopig nog niet naar Kerkrade. Dat meldt L1. Korotaev heeft nu de investeringsmaatschappij Helin International aangeklaagd en hangende die rechtszaak mag de beoogde geldschieter van Roda het land niet verlaten.