'Als Ajax écht van hem af wil, moeten ze dat met een arbitragezaak doen'

'Als Ajax écht van hem af wil, moeten ze dat met een arbitragezaak doen'

Gepubliceerd: maandag 12 februari 2018 om 23:25ma 12-02-2018 om 23:25

Het opzij zetten van Dennis Bergkamp bij Ajax heeft nogal wat voeten in de aarde. De voormalig assistent-trainer wil niet geassocieerd worden met het woord ontslag, zegt Voetbal International-verslaggever Simon Zwartkruis bij het programma Natafelen met Kees van FOX Sports.

"Ik heb vanmiddag (maandag, red.) nog contact gehad met zijn advocaat, Harro Knijff. Het is nu eigenlijk een patstelling. Knijff zegt dat de bal bij Ajax ligt. Ze hebben geen grondige redenen gehoord voor een ontslag, dus ze gaan er niet mee akkoord. Als Ajax écht van hem af wil, zullen ze dat met een arbitragezaak moeten doen."

Zwartkruis vindt het opvallend dat Bergkamp ineens weg moest. "Bosz kreeg bij dat conflict te horen dat Bergkamp er niet uit zou gaan. In oktober is het contract van Bergkamp nog aangepast, dat doe je niet als iemand niet functioneert. Als je dan een maand later besluit dat iemand niet functioneert en je niet meer verder wil..volgens mij hebben ze helemaal geen sterke zaak."

Het gaat Bergkamp niet om geld dat hij dan mee zou krijgen van Ajax, maar om eerherstel. "Dat vooral", zegt Zwartkruis.  Ik heb hem inmiddels gesproken en hij zei dat hij wil dat het woord 'ontslag' van zijn blazoen gaat."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws