Al tien jaar weg uit Nederland: 'Ik snap dat ik uit beeld ben'

Al tien jaar weg uit Nederland: 'Ik snap dat ik uit beeld ben'

17-02-2018 10:42
14

Mark Wotte denkt voorlopig niet aan een terugkeer naar Nederland. Momenteel is Wotte (57) werkzaam bij de Marokkaanse bond, waar hij bondscoach is van het nationale jeugdteam. Hij weet dat hij daardoor minder in beeld is in Nederland.

"Ik heb ook de leeftijd om te werken in het buitenland", zegt Wotte tegen TC Tubantia. "Het doel in Marokko is nu deelname aan de Olympische Spelen 2020. Deze zomer begint de kwalificatie. We moeten volgend jaar bij de Afrika Cup bij de eerste drie eindigen. Het is nog een lange weg."

Wotte was in Nederland voor het laatst actief als trainer van RKC Waalwijk, van 2006 tot 2007. "Ik snap dat ik in Nederland uit beeld ben, ik werk al tien jaar in het buitenland. Ik word weer vaak gebeld door clubs uit Egypte. Het leven is daar niet slecht, maar het is er niet stabiel. Ik hou alle opties open, maar wat ik wel aardig zou vinden is om ooit bondscoach te worden van een Afrikaans land. Dan kan mijn ervaring in Afrika nu van belang zijn."

Wotte heeft het opgenomen voor FC Twente-trainer Gertjan Verbeek, die onder vuur ligt. "Het was naïef om te denken: Verbeek komt, nu gaan ze winnen. Een verschil tussen Hake en Verbeek is ervaring, maar verbeteringen kosten tijd. Het inbrengen van nieuwe spelers al precies zo. Er is geen trainer met de naam Harry Potter."