Bayern ontsnapt in slotfase: Robben mist penalty én krijgt penalty

17-02-2018 17:25
18

Bayern München is door het oog van de naald gekropen in de uitwedstrijd tegen VfL Wolfsburg. Arjen Robben vertolkte een hoofdrol tijdens de 1-2 zege. De Nederlander miste een strafschop, gaf een assist én kreeg in de absolute slotfase een penalty mee.

Met Jeffrey Bruma in de basis en Riechedly Bazoer op de bank, was Wolfsburg in de eerste helft uiterst effectief. Daniel Didavi kopte al na acht minuten raak uit een voorzet van Yunus Malli. Dat was de enige doelkans van de thuisploeg voor rust, maar aan de andere kant kon Bayern ook geen vuist maken.

Dat veranderde in de tweede helft. Na een overtreding van Renato Steffen ging de bal op de stip, maar Robben miste de strafschop. De Nederlander herstelde zich tien minuten later door de bal op het hoofd te leggen van Sandro Wagner, die raak knikte. De bezoekers gingen op jacht naar de 1-2, maar leken teleurgesteld te worden.

Pas in de absolute slotfase kwam Bayern met de schrik vrij. De bal ging opnieuw op de stip, nadat Robben naar de grond werd gewerkt. Ditmaal liet de Nederladner het over aan invaller Robert Lewandowski, die raak schoot.

De voorsprong van Bayern op nummer twee Bayer Leverkusen, dat met 1-2 won bij Hamburger SV, blijft daardoor 21 punten.