'KNVB kan heus wel voor camera komen, maar dan moeten ze fout toegeven'

19 februari om 19:45

Mario van der Ende heeft zich uitgesproken over de situaties rond Hirving Lozano en Klaas-Jan Huntelaar. Lozano kreeg rood, Huntelaar niet. Van den Ende heeft beide situaties beoordeeld en snapt niet dat de KNVB niets communiceert.

"Ik vind de een een slaande beweging en de ander een elleboogstoot", zegt Van der Ende tegen FOX Sports. "Die van Lozano was een slaande beweging en die van Huntelaar vond ik ook een rode kaart. Bij Ajax was het een elleboogstoot, dus Huntelaar is de dans ontsprongen."

Huntelaar kan niet meer geschorst worden omdat scheidsrechter Kevin Blom de situatie al beoordeelde. Hij gaf PEC een vrije trap. "Als je het beeld stilzet zie je dat Blom naar de situatie kijkt, maar dat het zicht beperkt wordt door een aantal spelers. Dan is het de vraag of je safety first neemt: ik loop weg en praat er niet meer over?"

"Dat is niet waar een scheidsrechter voor op het veld staat staat. Dit zijn situaties die je moet bespreken. Als je met vier man rond het veld staat hoort iemand het te zien. Het is de taak van een bond om transparant naar de volgers te zijn en het duidelijk te maken. Je hebt ook de taak om die ruis weg te nemen."

Dat de KNVB zich opvallend stil houdt snapt Van der Ende niet. "De KNVB zit vol met voorlichters en mensen met kennis. Er kan heus wel iemand voor de camera verschijnen. Ik denk dat ze niet voor de camera willen komen omdat ze dan toe moeten geven dat ze fout zaten."

Lees ook: PSV wil niets weten van fikse schorsing Lozano en gaat niet akkoord

Lees ook: Huntelaar kan opgelucht ademhalen: KNVB kan Ajax-spits niet schorsen