'Inter wil naast De Vrij nóg een Nederlander en maakt 32 miljoen euro vrij'

'Inter wil naast De Vrij nóg een Nederlander en maakt 32 miljoen euro vrij'

22-02-2018 11:35
40

Internazionale lijkt de beste papieren te hebben voor de komst van Stefan de Vrij, maar mikt óók op een andere Nederlander. Kevin Strootman staat op het lijstje.

Dat melden verschillende media in Italië. Strootman heeft een minimale afkoopsom van 32 miljoen euro in zijn AS Roma-contract staan en Inter is bereid daaraan te voldoen. De Oranje-international moet op voorspraak van Inter-trainer Luciano Spalletti naar Milaan komen. De twee werkten in het verleden samen bij Roma.

Spalletti ziet Strootman naar verluidt als de perfecte middenvelder voor Inter, omdat hij al bijna vijf jaar Serie A-ervaring heeft en zich heeft bewezen als een steady performer. De oud-speler van Sparta, FC Utrecht en PSV werd eerder gelinkt aan Juventus, Liverpool en Olympique Marseille.

De belangstelling voor Strootman en ook De Vrij past in de nieuwe transferstrategie van Inter, dat de verdediging en het middenveld wil versterken met ervaren spelers uit de Italiaanse competitie. Op dit moment lijkt een move van De Vrij, die transfervrij gaat vertrekken bij SS Lazio, nog het meest waarschijnlijk.