Update: Villarreal reageert op Semedo-aanklacht en zet salaris stop

23 februari om 14:55

Villarreal-back Ruben Semedo wordt officieel verdacht van poging tot moord. De 23-jarige Portugees kwam donderdagmiddag voor de rechter in verband met een ontvoeringszaak en is door het hof naar de gevangenis gestuurd, zonder de mogelijkheid om op borgtocht vrij te komen. 

Semedo werd afgelopen week gearresteerd door de politie nadat het verhaal over de ontvoering naar buiten kwam. De verdediger kreeg ruzie met een man, die vervolgens door Semedo en twee anderen werd vastgehouden in het huis van de Portugees. Daar werd het slachtoffer vastgebonden en fysiek mishandeld, terwijl zijn huis door twee van de drie verdachten leeg werd gehaald.

The Sun en de lokale krant Las Provincias komen met gruwelijke aanvullende details over de zaak. Het slachtoffer liet voor de rechter weten dat hij geslagen is met een honkbalknuppel en dat de ontvoerders dreigden zijn vinger af te snijden. Toen de man probeerde te ontsnappen aan zijn ontvoerders, is hij twee keer beschoten, maar niet geraakt.

Het hof beschuldigt Semedo nu van een poging tot moord, waardoor de back een lange gevangenisstraf riskeert. Wanneer er uitspraak zal worden gedaan, is vooralsnog onduidelijk. 

Update 23/2, 14.55 uur: Villarreal heeft middels een statement gereageerd op de situatie rond Ruben Semedo. 'De club wil zijn ontsteltenis tonen na de ernstige misdaden die Semedo ten laste worden gelegd door de rechter', schrijft El Submarino Amarillo. 'Met respect voor de kans op zijn onschuld, heeft de club besloten om de speler te schorsen en zijn salaris stop te zetten tot er een definitieve oplossing is in het proces.'