Hazard uit frustratie over strijdplan Chelsea: Bal maar drie keer geraakt

Hazard uit frustratie over strijdplan Chelsea: "Bal maar drie keer geraakt"

05-03-2018 19:28
10

Eden Hazard was zondag niet te genieten na de verloren topper tegen Manchester City (1-0). De aanvaller van Chelsea had het gevoel dat er wel iets te halen viel bij de lijstaanvoerder, maar dat de defensieve tactiek van manager Antonio Conte dat verhinderde. In gesprek met HLN uitte hij zijn frustratie.

Vlak voor tijd werd een geïrriteerde Hazard gewisseld. "Als je van het veld af loopt, heb je het gevoel dat je veel hebt gerend, maar niet daadwerkelijk een voetbalwedstrijd hebt gespeeld. Dat is zonde." De balbezitcijfers waren veelzeggend: Manchester City had maar liefst 79 procent balbezit, tegenover 21 procent van de figurerende Londenaren.

Door de nederlaag mist Chelsea de aansluiting met de top vier van de Premier League. "We hadden nog wel drie uur door kunnen spelen; dan nog zou ik geen bal hebben geraakt", gaat Hazard verder. "We hebben slecht gespeeld en voor mij persoonlijk was het moeilijk, omdat ik maar drie keer aan de bal ben geweest. We namen de verkeerde beslissingen en hebben nauwelijks kansen gecreëerd."