'Mijn vriendin heeft me voor het eerst zien spelen bij Ajax, ze bracht geluk'

'Mijn vriendin heeft me voor het eerst zien spelen bij Ajax, ze bracht geluk'

12-03-2018 07:44
29

Nicolas Tagliafico is blij dat hij zondag voor grote waarde was voor Ajax. De linksback maakte de belangrijke 2-1 tegen sc Heerenveen, in een periode dat de ploeg kans na kans miste.

"Altijd wil ik het team helpen, altijd mijn uiterste best doen om de overwinning te behalen. Vandaag heb ik gelukkig het tweede doelpunt gemaakt. Het was een belangrijk doelpunt, maar het gaat er vooral om wat het elftal gedaan heeft", zegt Tagliafico tegen Ajax TV. "We waren de hele tijd op jacht naar de zege. Dat is het belangrijkst en dat is wat me vooral bij zou blijven."

De achterstand op PSV is zeven punten, maar Tagliafico gelooft er nog in. "Het wordt heel moeilijk, maar niets is onmogelijk. Zolang er nog een kans is, moeten we vechten. We moeten ook nog tegen PSV. Als we blijven spelen met de inzet zoals vandaag, kunnen we overal winnen, zoals uit als thuis. Laten we voor onze kans gaan. We hebben het duidelijk niet in eigen hand, maar we moeten alles uit de kast halen tot de laatste wedstrijd."

Tagliafico kreeg wellicht een boost omdat zijn vriendin op de tribune zat in Amsterdam. "Jazeker, het was de eerste keer dat mijn vriendin me hier heeft zien spelen. Ze heeft geluk gebracht en ik draag het aan haar op. Ik ben erg blij en op naar meer goals en overwinningen."