Vitesse boven geld: 'Hij zou vijf keer meer kunnen verdienen'

Vitesse boven geld: 'Hij zou vijf keer meer kunnen verdienen'

15-03-2018 07:57
38

Vitesse heeft een grote trainer in huis gehaald met Leonid Slutsky. Dat vertelt Dimitri Shoukov, oud-speler van onder meer Vitesse, FC Twente en Willem II, in De Telegraaf.

"Hij behoort tot de drie beste trainers van Rusland en zou bij heel wat Russische clubs zo aan de slag kunnen, maar dat wil hij niet meer", zegt Shoukov over de opvolger van Henk Fraser. "Hij wil zichzelf per se bewijzen in Europa, ook al zou hij in Rusland vijf keer meer kunnen verdienen. Het is een unieke stap voor een Russische trainer, maar dat kenmerkt ook zijn open geest en avontuurlijke karakter."

Niet iedereen begrijpt de stap van Slutsky. "In Rusland wordt er wel een beetje verbaasd naar gekeken, dat Slutsky aan de slag gaat bij een subtopper in Nederland", aldus Shoukov. "Maar ikzelf denk, dat het een heel goede stap is voor hem. Als hij het goed doet bij Vitesse, kan dat een mooie opstap zijn om bijvoorbeeld in Duitsland aan de bak te komen. Want hij heeft zeker de kwaliteiten om bij een grote club te werken."