Ajax verlengt straf Younes: tot het einde van het seizoen bij Jong Ajax

Ajax verlengt straf Younes: tot het einde van het seizoen bij Jong Ajax

26-03-2018 14:33
107

Amin Younes keert dit seizoen niet meer terug in het eerste elftal van Ajax. De Amsterdammers berichten maandagmiddag via de officiële kanalen dat de Duitse vleugelaanvaller de rest van het seizoen bij Jong Ajax blijft trainen.

Younes weigerde onlangs een invalbeurt tegen sc Heerenveen, waarna hij door trainer Erik ten Hag werd teruggezet naar de beloften. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de vijfvoudig Duits international slechts twee weken bij de selectie van Michael Reiziger zou blijven. Die straf is echter verlengd na overleg tussen Ten Hag en directeur spelersbeleid Marc Overmars.

"Wij hebben nog 6 wedstrijden te spelen en daar wil ik alleen spelers bij hebben die 100% gemotiveerd zijn", licht Ten Hag de beslissing toe tegenover de clubsite. "Er is gedurende dit seizoen veel gebeurd met en rondom Amin, dat zal ongetwijfeld meespelen. Maar hij geeft ons niet het gevoel dat zijn aandacht volledig bij Ajax is. Marc en ik hebben hem vandaag meegedeeld dat hij de resterende weken van dit seizoen bij Jong Ajax traint."

Younes heeft naar alle waarschijnlijkheid zijn laatste wedstrijd voor de Amsterdammers gespeeld. De Duitse vleugelaanvaller beschikt over een aflopend contract en het lijkt uitgesloten dat zijn verbintenis nog verlengd gaat worden. In de winterstop werd Younes nog nadrukkelijk gelinkt aan een transfer naar Napoli, maar deze draaide uiteindelijk uit op een ongekende soap. Napoli liet weten dat de buitenspeler al 31 handtekeningen had gezet, terwijl Younes zelf beweerde dat hij van niets wist.