Van der Meyde: 'Ik vind dat een beetje minder van de Ajax-supporters'

Van der Meyde: 'Ik vind dat een beetje minder van de Ajax-supporters'

29-03-2018 11:36
25

Andy van der Meyde heeft begrip voor Amin Younes, die tegen sc Heerenveen een invalbeurt weigerde en nu voor de rest van het seizoen mee moet trainen met Jong Ajax. Van der Meyde zou precies hetzelfde hebben gedaan.

"Ik denk het wel. Zo'n jongen heeft het heel goed gedaan bij Ajax. Hij deed altijd zijn best en was nooit geblesseerd. Altijd aanwezig, altijd luisteren, geen grote bek. Dan laat je hem een minuut voetballen omdat hij zo goed zijn best heeft gedaan. Dat vind ik wel een beetje minder van Ten Hag, maar iedereen maakt fouten. Ik zou het denk ook wel doen", zegt Van der Meyde tegen Betweters.

SSC Napoli claimt dat Younes afgelopen winter maar liefst 31 handtekeningen heeft gezet en dus niet onder het contract uit kan. Van der Meyde weet hoe de dingen er in de Serie A aan toegaan. "Het is een andere wereld. In Nederland is alles netjes en daar niet. Ik kwam daar bij Inter en liep naar de trainer. Hij wist niet eens wie ik was. Ik was gekocht door de technisch directeur. Dat zijn rare dingen die in Italië gebeuren."

"Het is een raar verhaal. Ik spreek Younes soms, maar hij heeft er niets over te zeggen. Het is wel een klote-situatie, ook voor hem. Ik weet wat hij heeft meegemaakt. Dan heb je zoveel voor de club gedaan..Ik vind het wel een beetje minder van de Ajax-supporters dat ze zo over hem denken en praten. Hij verdient meer dan er nu over hem wordt geschreven en gezegd."