Younes-situatie wordt nóg gekker: Dat heeft de KNVB ons bevestigd

Younes-situatie wordt nóg gekker: "Dat heeft de KNVB ons bevestigd"

30-03-2018 20:08
75

Het lijkt erop dat Amin Younes dit seizoen helemaal geen wedstrijd meer speelt. De 24-jarige Ajacied is verbannen naar het tweede elftal omdat hij weigerde in te vallen tegen sc Heerenveen, maar Jong Ajax-trainer Michael Reiziger zegt dat hij geen beroep kan doen op de vleugelaanvaller. FOX Sports heeft echter andere informatie.

"Daar kunnen we geen gebruik van maken. Hij heeft al te veel wedstrijden voor Ajax 1 gespeeld, dus dat kan niet", zegt Reiziger tegen FOX Sports. De verslaggever zegt tegen Reiziger dat FOX met de KNVB heeft gebeld en dat Younes wél mag spelen met Jong Ajax. "Oke, nou bij ons niet. Of dit de reden is? Ja, dat is de reden. Of jullie nog een keer moeten bellen met de KNVB? Misschien wel."

Hans Kraay jr. zit in de studio van FOX Sports en legt de situatie uit. "Ik heb vanmiddag contact gehad met de redactie. Als je tien wedstrijden bent gestart in het eerste elftal, dan mag het niet. Maar Younes, en dat heeft de KNVB ons bevestigd, is negen keer gestart en had dus wel mogen spelen. Ik neem aan dat de KNVB de juiste cijfers heeft, toch? Ik ga er ook vanuit dat Ajax wel eventjes hun best doet om dat te checken als ze willen dat hij speelt."

Het Ajax-avontuur van Younes dreigt dus als een nachtkaars uit te gaan. Trainer Erik Ten Hag besloot hem uit Ajax 1 te zetten, omdat hij in een invalbeurt weigerde tegen sc Heerenveen. Vrijdag pakte De Telegraaf groot uit met een reconstructie, waarin de situatie van Younes uitgebreid beschreven is.