Gewilde Denswil 'voert gesprekken' en levert Ajax mogelijk geld op: Zullen zien

Gewilde Denswil 'voert gesprekken' en levert Ajax mogelijk geld op: "Zullen zien"

05-04-2018 16:27
14

Stefano Denswil lijkt te azen op een vertrek bij Club Brugge. De Nederlandse verdediger vertelt deze week dat er 'wat gesprekken' zijn gevoerd over een eventuele transfer. 

De afgelopen jaren had Denswil al een paar keer de mogelijkheid om Brugge te verlaten. AS Monaco, Hamburger SV en Brighton & Hove Albion waren in de markt voor de 24-jarige verdediger. Of het komende zomer tot een transfer gaat komen? "We zullen zien", vertelt hij in gesprek met een journalist van Het Laatste Nieuws. 

"De clubs die je opnoemt, zijn het telkens net niet geworden, maar dat is nu eenmaal zo. Elk jaar met Club voor de prijzen spelen, dat is ook mooi."

Een transfer is geen must, maar behoort zeker tot de mogelijkheden, erkent hij. "Natuurlijk heb je de ambitie om hogerop te spelen. Het zou mooi zijn om kampioen te worden en dan samen met Club te zien wat er mogelijk is. Er zijn al wat gesprekken geweest. Als beide partijen beter worden van een transfer, dan..."

Denswil maakte in januari 2015 de overstap van Ajax naar Club Brugge. Zijn contract in België loopt door tot medio 2020. Wanneer de verdediger wordt verkocht, incasseert Ajax naar verluidt twintig procent van de transfersom. Die clausule bedong de Amsterdamse grootmacht bij het afscheid van Denswil.