'Zwaard van Damocles hangt boven hoofd van Fraser: crisisberaad na nederlaag'

'Zwaard van Damocles hangt boven hoofd van Fraser: crisisberaad na nederlaag'

07-04-2018 23:27
38

De laatste dagen van Henk Fraser als trainer van Vitesse zijn mogelijk ingegaan. Na de 1-0 nederlaag bij NAC Breda van zaterdagavond is er een crisisberaad belegd door de leiding van de club. 

Dat meldt dagblad de GelderlanderHet regionale medium weet dat er over de positie en het krediet van de coach gesproken zal worden. Vanaf het moment dat Fraser zijn afscheid in Arnhem aangekondigde, is Vitesse aan het zwalken in de competitie. Van de laatste vier duels werden er drie verloren. Het spel wordt ook steeds slechter. Reden voor directeur Joost de Wit om 'de situatie te bespreken'. 

Bij het beraad zullen naast De Wit ook technisch directeur Marc van Hintum en RvC-leden Yevgeni Merkel en Valeri Oyf en Henk Parren aanschuiven. Over de positie van Fraser wil De Wit tegen de Gelderlander niets zeggen. "We gaan nu eerst intern beraad voeren."

Na het verlies bij NAC erkende Fraser voor de camera van de NOS dat er sprake is van crisis bij Vitesse. "Ik weet heel goed hoe het in elkaar steekt. Als je wint is er euforie. En nu is er kritiek en crisis waarschijnlijk. Dat hoort bij het vak."

Afgelopen maand werd bekend dat Fraser komend seizoen aan het roer staat bij Sparta. Saillant: volgende week treffen Vitesse en nummer zeventien Sparta elkaar in het Gelredome.