Steun voor verdediger: 'Ten Hag laat mysterieuze praatjes liever los op aankopen'

Steun voor verdediger: 'Ten Hag laat mysterieuze praatjes liever los op aankopen'

18-04-2018 12:54
44

Léon Bergsma is onder trainer Erik ten Hag weer naar de achtergrond verdwenen bij Ajax. Henk Spaan neemt het op voor de 21-jarige verdediger.

'Ajax kocht dit seizoen drie verdedigers: Kristensen, Wöber en Orejuela. Ze kostten samen 15 miljoen euro. Intussen verdween Léon Bergsma, sinds de F1 in de jeugdopleiding van Ajax en door Marcel Keizer meegenomen naar het rampzalige trainingskamp in Oostenrijk, geruisloos naar de bijvelden', schrijft Spaan in zijn column in Het Parool.

'Ten Hag vindt het niet meer nodig hem te laten meetrainen met het eerste. Hij traint liever met de buitenlandse aankopen. Kan hij daar zijn mysterieuze voetbalpraatjes op loslaten', aldus Spaan. 'Ik ben misschien bevooroordeeld wat Bergsma betreft, die ik een jaar of twaalf stil heb zien uitblinken met vlekkeloze inspeelpasses op Nouri.'

'In dit Jong Ajax kan hij die ballen niet kwijt: er loopt geen Nouri meer. Tegen NEC was Bergsma ongezien de beste verdediger, die alles bij elkaar hield. Hij deed me denken aan Daley Blind toen hij voor Jong Ajax uitkwam', besluit Spaan.