Overmars zich van geen 'kwaad' bewust: Enorm veel kapitaal op het veld

Overmars zich van geen 'kwaad' bewust: "Enorm veel kapitaal op het veld"

19-04-2018 23:53
76

Marc Overmars vindt niet dat hij gefaald heeft met zijn transferbeleid. De directeur spelersbeleid van Ajax erkent dat de Amsterdammers aan een mislukt seizoen bezig zijn, maar denkt niet dat hij een verkeerde selectie samen heeft gesteld.

"Natuurlijk kijk ik naar mezelf en een honderd procent score lukt niemand: er zit wel eens een missertje tussen. Maar als je kijkt naar de kwaliteit in het elftal, die is echt wel aanwezig. Het is er alleen niet uitgekomen", stelt Overmars vast in gesprek van FOX Sports. "Ik hoor vaak dat mensen zeggen: kapitaal moet op het veld staan en niet op de bank. Maar er staat enorm veel kapitaal op het veld."

Wat de strategie wordt tijdens de komende transferperiode, inzetten op meer ervaring of op meer eigen jeugd, kan Overmars nog niet zeggen. "Ajax staat voor eigen jeugd de kans geven, maar dat kan je ook punten kosten. Daar moet je altijd kritisch naar kijken. Misschien moeten we meer ervaring in huis halen, al zegt dat ook niet alles." Dat Erik ten Hag ook volgend seizoen Ajax-trainer is, staat echter vast. "Erik doet het harstikke goed en je moet hem de tijd geven om aan een elftal te bouwen. Dat gaat hem ook lukken, met onze steun. (...) Hij is er pas drie maandjes. We kunnen niet bezig blijven toch?"

Lees ook: Overmars: 'Voor jezelf een dramatisch gevoel, het is een mislukt seizoen'

Lees ook: Overmars over transfer van Ajacied: 'Laten we het op fifty-fifty houden'