Update: Panathinaikos moet 250 duizend betalen, verplichte degradatie dreigt

Update: Panathinaikos moet 250 duizend betalen, verplichte degradatie dreigt

Gepubliceerd: vrijdag 27 april 2018 om 18:39vr 27-04-2018 om 18:39

Het Griekse Panathinaikos is hard gestraft voor het financiële wanbeleid dat men de afgelopen jaren gevoerd heeft. De huidige nummer zeven van de Griekse Super League is door de UEFA voor drie jaar uitgesloten van Europees voetbal.

De Europese voetbalbond heeft dit dinsdag bekendgemaakt. De topclub uit Athene kampt met een schuldenlast van liefst zestig miljoen euro en heeft in Griekenland al drie punten in mindering gekregen vanwege de financiële wantoestanden. Diverse spelers gingen in staking, omdat hun salarissen niet betaald konden worden.

In december doken er al berichten op over de zorgwekkende financiële situatie in de Griekse hoofdstad: voormalig Eredivisie-spelers Oscar Hiljemark (ex-PSV) en Mattias Johansson (ex-AZ) behoorden tot de spelers die geen salaris op hun rekening kregen. Hiljemark is inmiddels vertrokken naar het Italiaanse Genoa, Johansson staat nog steeds onder contract bij Panathinaikos. Voormalig PSV-en FC Groningen-spits Marcus Berg claimt nog ruim zes ton te ontvangen van de Grieken en heeft de club aangeklaagd via de FIFA.

Update 27/4 18.39: Panatahinaikos mag al drie jaar lang niet Europa in, maar moet ook nog vrezen voor degradatie, meldt het Griekse medium Sport24. De nagenoeg failliete topclub is oud-speler Jens Wemmer nog een bedrag van 250 duizend euro aan achterstallig salaris verschuldigd. Wanneer dit niet voor het einde van de maand betaald wordt, kan de Griekse bond overgaan tot een puntenstraf en zelfs verplichte degradatie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws