VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: aanvallende middenvelders

12-05-2018 12:00
39

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar.  We zijn op zoek naar twee aanvallende middenvelders. De genomineerden zijn:

Marco van Ginkel (PSV)
Drijvende kracht op het middenveld van de kampioen. Het wordt voor PSV een gigantische uitdaging om Van Ginkel te vervangen. Dit seizoen goed voor liefst veertien goals in de Eredivisie. 

Hakim Ziyech (Ajax)
De winnaar van de VP Award 2018 kan individueel terugkijken op een uitstekend seizoen. Ziyech liet vrijwel wekelijks zien dat hij de beste voetballer op de Nederlandse velden is. Nu is het voor de Marokkaanse spelmaker tijd voor een nieuw avontuur in een buitenlandse competitie. 

Donny van de Beek (Ajax) 
33 keer stond Van de Beek in de basis bij vice-kampioen Ajax. 21 jaar pas en al zo goed en betrouwbaar. De Oranje-international maakte elf goals en leverde daarnaast zes assists af. Best opvallend eigenlijk, dat hij vrijwel nooit wordt genoemd als één van de Ajacieden die klaar is voor een grote competitie. 

Guus Til (AZ) 
Misschien wel de grootste revelatie van dit seizoen. Wie had er een jaar geleden van Guus Til gehoord? Ontwapenend voor de camera en een openbaring op het veld. Til scoorde negen keer in 33 duels, werd met AZ derde en - als bekroning - debuteerde eerder dit jaar zelfs in Oranje. 

Tonny Vilhena (Feyenoord)
Jarenlang werd hij er op gewezen: een bepalende middenvelder van Feyenoord móet meer scoren. Dit seizoen heeft Vilhena (23) zijn critici de mond gesnoerd. In de Eredivisie scoorde hij elf keer. Het lijkt nu tijd voor een transfer naar het buitenland. 

Sander van de Streek (FC Utrecht) 
Knap hoor, de stap van SC Cambuur naar FC Utrecht maken en daar haast moeiteloos uitgroeien tot één van de belangrijkste spelers. Alleen Zakaria Labyad (14) maakte dit seizoen meer goals voor de nummer vijf van de ranglijst dan Van de Streek (10). De middenvelder deed bovendien in élk competitieduel mee. 

Mason Mount (Vitesse)
Smaakmaker van Vitesse. Met zijn goals, assists, vrije trappen en prachtige passes gidste Mount zijn ploeg naar de play-offs voor Europees voetbal. In de halve finale, op bezoek bij ADO Den Haag, blonk hij woensdag uit met drie goals. PSV en Ajax schijnen de Chelsea-huurling op de korrel te hebben. 

Nasser El Khayati (ADO Den Haag) 
De indrukwekkende zevende plaats van ADO komt natuurlijk voor een groot deel op het conto van goalgetter Bjorn Johnsen, maar onderschat ook de bijdrage van El Khayati niet. Hij toonde dit seizoen wederom aan dat hij één of twee stapjes hogerop makkelijk aan zou kunnen. Tien goals, elf assists: hele fraaie cijfers. 

Jamiro Monteiro (Heracles Almelo) 
Drie jaar geleden werkte Monteiro nog als sorteerder bij PostNL. Dit seizoen bewees de middenvelder dat hij de potentie heeft om de top te halen. Monteiro heeft drive naar voren, schuwt ondanks zijn lengte (1 meter 70) de duels niet en is ook zeer vaardig aan de bal. 

Ben Rienstra (Willem II) 
Rienstra was dit seizoen van onschatbaarde waarde voor Willem II. De huurling van AZ tekende voor liefst tien treffers. Hoogtepunt van de captain: twee doelpunten tijdens de 2-1 overwinning bij aartsrivaal NAC Breda. Rienstra kondigde vorige maand aan dat hij zijn loopbaan gaat voortzetten in het buitenland. 

Manu Garcia (NAC Breda) 
Wat zijn ze dol op hem, de fans van NAC. Sommigen zeggen dat Garcia één van de beste spelers is die ze ooit in Breda aan het werk hebben gezien. Garcia strooide dit seizoen met assists en geniale passes. De Spaanse stilist is eigendom van Manchester City. Wat zouden zij van plan zijn met hem? 

Wie is volgens jou de beste aanvallende middenvelder van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper