VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: controleur

11-05-2018 12:00
54

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van controleur zijn: 

Wedden

Meer odds

Jorrit Hendrix (PSV)
Een onmisbare schakel in het kampioensteam van Phillip Cocu. Wanneer hij een keer níet van de partij is, merk je pas echt hoe belangrijk stofzuiger Hendrix voor PSV. Stond 33 keer in de basis in de Eredivisie. Dat Hendrix ook nog eens een heerlijk schot in de benen heeft, bewees hij enkele weken geleden tegen Roda JC. 

Fredrik Midtsjø (AZ)
Op vrijwel alle seizoenslijstjes staat Midtsjø hoog genoteerd. De 24-jarige Noor is een gouden aankoop van AZ. Dankzij hem konden onder meer Guus Til, Wout Weghorst en Alireza Jahanbakhsh naar hartenlust aanvallen. Midtsjø stond steeds klaar om tegenaanvallen te onderbreken. Ook knap: de international pakte slechts vier keer geel. 

Karim El Ahmadi (Feyenoord) 
Voor de tweede keer op rij kampioen van Nederland worden zat er geen moment in. Maar met de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker voegden Feyenoord en aanvoerder El Ahmadi wel weer twee hoofdprijzen aan het palmares toe. Dit seizoen was de Marokkaan wederom heer en meester op het Rotterdamse middenveld. Nu maakt hij zich met de nationale ploeg op voor een heerlijk toetje in Rusland. 

Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Na de winterstop mieterde PEC Zwolle in elkaar als een kaartenhuis en Thomas leek het zo nu en dan helemaal kwijt. Liever focussen we ons op de eerste maanden van 2017/18: wat was de international van Nieuw-Zeeland goed! Kenners weten het zeker: de 23-jarige Thomas kan zó mee in de Nederlandse top. Blijft hij nog een jaartje bij PEC of is het tijd voor een nieuw avontuur? 

Clint Leemans (VVV-Venlo)
Al weken vòòr het einde van het reguliere Eredivisie-seizoen was het gepromoveerde VVV-Venlo veilig. Die indrukwekkende prestatie komt grotendeels op het conto van trainer Maurice Steijn, maar ook credits naar Leemans. De 22-jarige middenvelder was in 33 optredens goed voor liefst tien treffers. Toch lekker, iemand in je ploeg hebben met zo'n gave trap. 

Wie is volgens jou de beste controleur van dit Eredivisie-seizoen? Laat je stem horen in de poll!

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: centrale verdedigers

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: linksback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper