Heynckes zwaait af met 1-4 thuisnederlaag, Hoffenheim en Dortmund houden Bayer af

Heynckes zwaait af met 1-4 thuisnederlaag, Hoffenheim en Dortmund houden Bayer af

12-05-2018 17:24
4

Borussia Dortmund en Hoffenheim hebben beslag gelegd op de laatste twee Duitse Champions League-ticket. De twee speelden tijdens de laatste speeldag tegen elkaar en hielden Bayer Leverkusen net onder zich.

Hoffenheim ging de wedstrijd in met drie punten achterstand op BVB. Andrej Kramaric brak het cruciale treffen open, waarna Marco Reus de zaken gelijk trok. De gastheren hadden echter het laatste woord: Adam Szalai stiftte de 2-1 binnen en Pavel Kaderabek schoot binnen na een scrimmage in het strafschopgebied. In de blessuretijd liet Dortmund reservedoelman Roman Weidenfeller nog invallen. De 37-jarige sluitpost gaat stoppen.

Beide ploegen eindigen het seizoen met 55 punten, net als Bayer Leverkusen. Die Werkself maakten het nog bijzonder spannend, maar hun 3-2 overwinning op Hannover 96 was uiteindelijk te weinig om het verschil in doelsaldo met Dortmund en Hoffenheim goed te maken. Lucas Alario Julian Brandt zetten Bayer op een 3-0 voorsprong, maar Niclas Füllkrug en Martin Harnik maakten er in de extra tijd nog 3-2 van.

Kampioen Bayern München tenslotte sloot het seizoen in mineur af. Der Rekordmeister leed thuis tegen VfB Stuttgart een stevige nederlaag: Corentin Tolisso maakte gelijk na de openingstreffer van Daniel Ginczek, maar de gasten sloegen bikkelhard toe via Anastasios Donis, Chadrac Akolo en opnieuw Ginczek. Jupp Heynckes beleeft zo een bijzonder treurig afscheid van zijn rijke trainerscarrière: de 73-jarige oefenmeester gaat met pensioen.