Bondscoach België tipt: 'Dat kan één van de verrassingen van het WK worden'

Bondscoach België tipt: 'Dat kan één van de verrassingen van het WK worden'

11-06-2018 07:48
29

Volgens de Spaanse bondscoach Roberto Martínez kan Tunesië wel eens de verrassing worden van het WK. Op zaterdag 23 juni is Tunesië de tegenstander van zijn België.

Martínez baseert zich onder meer op de wedstrijden die Spanje (1-0 winst Spanje) en Portugal (2-2) tegen de Tunesiers speelden. "Voor mij is het geen verrassing dat Tunesië zo goed was. In mijn ogen verdienden ze zelfs de overwinning", aldus de oefenmeester over de wedstrijd tegen Spanje. "Tegen Portugal (2-2) bewezen ze ook al dat ze veel beweging en diepgang hebben", zo tekende Het Laatste Nieuws op tijdens de persconferentie van zondagavond.

De Belgen spelen maandagavond hun laatste oefenduel voorafgaand aan het WK in Rusland. In het Koning Boudewijn Stadion is Costa Rica de tegenstander. Leander Dendoncker en Youri Tielemans gaan in ieder geval spelen. "We blijven verder werken met dezelfde basisploeg, maar het klopt dat zij nog minuten tegoed hebben. Elke speler moet voor het WK eens op het veld staan."

Ook Dedryck Boyata (oud-Twente) krijgt speelminuten. Hij is een van de opties om centraal achterin de blessure van Vincent Kompany en Thomas Vermaelen op te vangen.