'Uittocht bij PEC Zwolle aanstaande: zes spelers op weg naar de uitgang'

'Uittocht bij PEC Zwolle aanstaande: zes spelers op weg naar de uitgang'

12-06-2018 15:32
30

De selectie van PEC Zwolle lijkt de komende weken een ingrijpende metamorfose te ondergaan. Zes spelers staan op de nominatie om de nummer negen van het voorbije Eredivisie-seizoen te verlaten.

Clubtopscorer Mustafa Saymak gaat de Zwollenaren inruilen voor het Turkse Rizespor, meldde het Algemeen Dagblad eerder op de dag. Wouter Marinus zal naar FC Emmen vertrekken: de deal is nog niet officieel, maar PEC-trainer John van 't Schip bevestigde al via Twitter dat de middenvelder zijn loopbaan in Drenthe vervolgt. Younes Namli lijkt voor een recordbedrag te vertrekken naar het Italiaanse Genoa. Volgens Voetbal International zijn beide clubs nog steeds in onderhandeling en zal er in de loop van de week meer duidelijkheid zijn.

Ook Anass Achahbar, Ted van de Pavert en Erik Israelsson lijken op weg naar de uitgang, meldt VI. Het drietal beschikt over een doorlopend contract, maar PEC gaat ervan uit dat ze deze zomer een nieuwe club vinden. Of er nu al concrete interesse is voor Achahbar, Van de Pavert (beiden tijdens het afgelopen seizoen al uitgeleend aan NEC, red.) en Israelsson, is nog niet duidelijk.

De Blauwvingers hebben voor komend seizoen al vier aanwinsten binnengehaald: Daryl Lachman, Kenneth Paal, Zian Flemming en Gustavo Hamer.