Telegraaf: Cocu kan miljoenen verdienen bij Fener, mogelijke opvolger staat klaar

Telegraaf: Cocu kan miljoenen verdienen bij Fener, mogelijke opvolger staat klaar

15-06-2018 06:39
107

Wat door Turkse media is gemeld wordt nu ook door De Telegraaf bericht: Fenerbahçe aast op Phillip Cocu. De Turkse topclub wil de trainer van PSV per direct overnemen.

Het nieuwtje werd donderdag door het Turkse BeIN Sports naar buiten gebracht. Het Eindhovens Dagblad meldde van niets te weten over eventuele interesse van Fenerbahçe in Cocu, maar volgens De Telegraaf is er van belangstelling wel degelijk sprake. Technisch directeur Damien Comolli van Fenerbahçe heeft zijn zinnen gezet op Cocu.

Wedden

Meer odds

Cocu wordt door de Fransman beschouwd als een van de beste Nederlandse coaches, schrijft de ochtendkrant. Comolli heeft topwedstrijden van PSV bekeken waarin Cocu zijn elftal tactisch goed neerzette of de juiste wijzigingen doorvoerde.

Mocht Cocu daadwerkelijk de overstap maken naar Istanbul, dan is dat voor PSV een nieuwe grote klap. Eerder vertrok technisch manager Marcel Brands naar Everton. De Telegraaf schrijft over een 'horrorscenario' voor de Eindhovenaren. De club zal dan zonder Cocu de Champions League in moeten gaan en verliest een trainer die in de afgelopen vijf jaar drie keer kampioen werd met de club.

Salaris en mogelijke opvolger
Cocu kan in Turkije vijf keer meer verdienen dan bij PSV. De duurste spelers van Fenerbahçe verdienen rond de vijf miljoen euro netto en ook de trainer kan daar een vergelijkbaar salaris opstrijken.

PSV heeft een oplossing in huis voor het geval Cocu vertrekt. Mark van Bommel beschikt over alle relevante diploma's én heeft de ambitie om hoofdtrainer te worden, schrijft De Telegraaf. 'Hij kent de club als geen ander en heeft op alle fronten al ervaring bij de jeugd en bij nationale ploegen met zijn schoonvader Bert van Marwijk.'

Volgens de ochtendkrant wist Cocu 'in het diepste geheim' dat zijn naam hoog op het lijstje van Fenerbahçe staat. De Turkse leiding is naar verluidt van plan om bijna honderd miljoen euro te investeren in nieuwe spelers om de club weer aan het landskampioenschap te helpen en terug in de Champions League te krijgen.