Bizarre WK-maatregel bij Zuid-Korea: Moeite om ons uit elkaar te houden

Bizarre WK-maatregel bij Zuid-Korea: "Moeite om ons uit elkaar te houden"

Gepubliceerd: zondag 17 juni 2018 om 20:12zo 17-06-2018 om 20:12

Zuid-Korea doet er in de aanloop naar de eerste groepswedstrijd op het WK alles aan om de tegenstander Zweden in de war te brengen. Dat erkent bondscoach Shin Tae-Yong.

Shin liet zijn spelers tijdens de afgelopen interlands en trainingen regelmatig van rugnummer wisselen. Zo speelde sterspeler Son Heung-Min met vier verschillende nummers, merkte een oplettende verslaggever op. De Koreaanse bondscoach werd er zondag mee geconfronteerd op een persconferentie.

"Ik heb gehoord dat Europeanen moeite hebben om Aziaten uit elkaar te houden", verklaart Shin. "Dus, hoewel ze ons team misschien wel kennen, wilde ik toch wat verwarring creëren voor de Zweden. Ik vind het normaal om tot het uiterste te gaan om te winnen."

Zuid-Korea trapt maandag om 14.00 uur af tegen Zweden. De wedstrijd wordt gespeeld in Nizhny Novgorod en staat onder leiding van scheidsrechter Joel Aguilar uit El Salvador. Het andere duel in groep F eindigde verrassend in een 1-0 zege van Mexico op Duitsland. Hirving Lozano maakte de enige goal.

Lees meer over: WK 2018 Zuid-Korea

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws