Update: 'Weghorst signeert vierjarig contract na medische keuring in Duitsland'

Update: 'Weghorst signeert vierjarig contract na medische keuring in Duitsland'

26-06-2018 14:23
44

AZ houdt een flinke zak geld over aan de aanstaande transfer van Wout Weghorst naar de Bundesliga. Rond is de deal nog niet, maar dat gaat waarschijnlijk wel gebeuren.

Het Algemeen Dagblad meldt dinsdag dat AZ en VfL Wolfsburg, de geïnteresseerde partij, onderhandelen over een transfer van ruim tien miljoen euro. De Telegraaf houdt het op elf miljoen euro. Voor Weghorst (25) ligt in Duitsland een meerjarig contract klaar. AZ en Wolfsburg onderhandelen momenteel nog over de transfersom.

De enige keer dat AZ meer geld ontving voor een speler was in de zomer van 2016, toen Vincent Janssen een transfer naar Tottenham Hotspur maakte. Met die transfer was een bedrag gemoeid van maximaal 22 miljoen euro.

Wolfsburg ziet in Weghorst de nieuwe Bas Dost, die van 2012 tot 2016 in Duitsland speelde en daarna een transfer naar Sporting Portugal afdwong. Weghorst moet in Duitsland de opvolger worden van Mario Gomez, die eind 2017 naar VfB Stuttgart vertrok. 

Update 14.23: FOX Sports meldt inmiddels dat Weghorst zijn medische keuring bij Wolfsburg achter de rug heeft. De spits signeerde daarna een vierjarig contract bij de Bundesliga-club. AZ en Wolfsburg hebben de deal nog niet bevestigd.