'23-jarige PSV'er trekt deur achter zich dicht: meerjarig contract in Engeland'

5 juli om 21:56

Jordy de Wijs gaat PSV verruilen voor Hull City. De Telegraaf meldt dat enkel de medische keuring een transfer van de 23-jarige verdediger nog in de weg staat. 

Eerder deze week wist het Eindhovens Dagblad al te melden dat PSV, kamp-De Wijs en Hull City in gesprek zijn over een overstap van de fysiek sterke verdediger. Inmiddels zijn alle partijen akkoord en staat er voor vrijdag een medische keuring gepland, zo schrijft De Telegraaf. Wanneer De Wijs de tests doorstaat, kan hij een driejarig contract tekenen bij de club uit het Championship. PSV ontvangt volgens de krant 'enkele tonnen'.

Eind juni was De Wijs hard op weg naar Italië. Er werden gesprekken gevoerd met Perugia, een club uit de Serie B, maar de transfer ketste uiteindelijk af. Nu heeft De Wijs, die bij PSV een contract tot 2019 had, dus alsnog zijn buitenlandse avontuur te pakken. De Wijs doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van PSV maar wist nooit een vaste waarde te worden bij het eerste elftal. Na twee uitleenbeurten aan Excelsior trekt de mandekker nu definitief de PSV-deur achter zich dicht.