Talent koos voor Fortuna Sittard: 'Kan niet wachten tegen Ajax en PSV te spelen'

Talent koos voor Fortuna Sittard: 'Kan niet wachten tegen Ajax en PSV te spelen'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 12:18ma 16-07-2018 om 12:18

De talentvolle Áron Dobos (18) koos deze zomer voor een overstap naar Fortuna Sittard. Hij liet aanbiedingen van verschillende andere clubs liggen, zo vertelt hij in gesprek met het Hongaarse Hivatásos Labdarúgók Szervezete.

De Hongaarse aanvaller (links op de foto) hoorde van zijn zaakwaarnemer dat Fortuna Sittard interesse in hem had. "Ik had meerdere aanbiedingen, uit Hongarije én het buitenland", stelt Dobos. "Dit is een grote stap in mijn carrière", voegt hij daar aan toe. "Het was tijd voor de volgende stap." Dobos maakt dus de stap naar Sittard, waar hij een contract voor vier seizoenen heeft getekend.

De aanvaller debuteerde al op zestienjarige leeftijd in het eerste van Dunaújváros. In de afgelopen twee jaar maakte hij 25 goals in 48 wedstrijden. Zijn eerste doel in Sittard: een basisplek veroveren. "Ik wil mezelf laten zien in het Nederlandse voetbal en een basisplaats veroveren. Verder dan dat wil ik nog niet kijken." Dobos is al hard bezig zich aan te passen aan zijn nieuwe omgeving. "Gelukkig zijn mijn Engelse vaardigheden in orde, dat maakt het allemaal eenvoudiger."

De aanvaller, die in eigen land wel eens wordt vergeleken met Balazs Dzsudzsak, kijkt vooral uit naar de wedstrijden tegen Ajax en PSV. "Ik kan niet wachten tot het seizoen begint. Om over zulke clubs te praten, geeft me heel veel inspiratie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws