De Jong weer op Spaanse cover: 'Barça wacht af en heeft vrede met 50 miljoen'

De Jong weer op Spaanse cover: 'Barça wacht af en heeft vrede met 50 miljoen'

22-07-2018 08:52
115

Frenkie de Jong wordt in Spanje nog steeds nadrukkelijk in verband gebracht met een transfer naar FC Barcelona. De Ajacied zondagochtend schittert zondagochtend op de voorpagina van Diario Sport: de krant meent dat Barcelona besloten heeft om nog een maand te wachten alvorens eventueel in actie te komen.

De 21-jarige middenvelder lijkt zelf open te staan voor een transfer naar Camp Nou, maar heeft begrip voor het standpunt van Ajax, dat De Jong deze zomer absoluut niet wil verkopen. Volgens Sport willen de beleidsbepalers van FC Barcelona nog een maand wachten. Veel zal afhangen van de voorrondes van de Champions League, waar Ajax op woensdag 25 juli aan begint. Wanneer de Amsterdammers zich niet plaatsen voor het miljoenenbal, lijkt Barcelona toe te willen slaan.

Wanneer de transfer deze zomer niet van de grond komt, wil Barcelona de deal in 2019 bekrachtigen. De regerend Primera Division-kampioen heeft zich er naar verluidt al bij neergelegd dat het circa vijftig miljoen euro op tafel moet leggen voor de jeugdinternational van Oranje. Trainer Ernesto Valverde is een groot fan van De Jong en wil de geboren Arkelnaar koste wat kost binnenhalen.

Lees ook: Xavi looft 'Busquets' van Ajax: "Een speler om in de gaten te houden"