'Schwiebbe wilde net een hap van zijn boterham nemen. Geeft Atteveld hem een klap'

'Schwiebbe wilde net een hap van zijn boterham nemen. Geeft Atteveld hem een klap'

24-07-2018 22:33
14

Ricky van den Bergh kon het tijdens zijn periode als speler van ADO Den Haag niet bepaald vinden met trainer Raymond Atteveld. De altijd uitgesproken spelmaker haalt in de bekende YouTube-show Bij Andy in de auto herinneringen op aan zijn confrontaties met de trainer.

"Ik had gewoon niets met hem. Ik vind dat je als trainer niet elke dag met je spelers in de clinch hoort te liggen. Af en toe kon je er wel om lachen. Maar dan ga je wel met lood in je schoenen naar de training: oh, straks gaat die mafkees weer aan me zitten...", vertelt de geboren Hagenaar aan Van der Meyde. Van den Bergh beweert zelfs dat hij ooit tijdens de lunch met een vork is 'bedreigd' door Atteveld. "Wij zaten te dollen en Atteveld zat precies in mijn gezichtsveld. Ik moest lachen, maar ik keek hem ineens aan, puur door de zenuwen. Hij keek meteen heel boos. Hij loopt op me af met een vork en hij wil me prikken! Ik zeg: ga je weg, gek! Ben je niet goed bij je hoofd of zo?"

Ook ex-ploeggenoot Levi Schwiebbe kwam een keer in conflict met Atteveld. "We mochten altijd pas eten als Atteveld de deur dichtdeed. Net alsof je in een jeugdinrichting zat...", aldus Van den Bergh. "Maar hij doet die deur dicht en Schwiebbe wil net stiekem een hapje nemen van zijn boterham met hagelslag. Geeft hij ineens een klap op zijn achterhoofd! Dat broodje hagelslag zat bijna in zijn huig!"