'ADO Den Haag ziet opvolger Johnsen rondlopen bij andere Eredivisie-club'

'ADO Den Haag ziet opvolger Johnsen rondlopen bij andere Eredivisie-club'

28-07-2018 10:24
85

Henk Veerman moet de opvolger worden van Björn Johnsen bij ADO Den Haag. De Haagse eredivisionist maakt werk van de sc Heerenveen-spits, nu de Noor voor twee miljoen euro naar AZ is vertrokken.

De 27-jarige Veerman hoeft slechts een fractie van dat bedrag te kosten, meldt de Leeuwarder Courant. De Friezen willen meewerken aan een transfer als een club tussen de vier en vijf ton wil betalen. "Er is altijd wel interesse voor Henk", reageert technisch manager Gerry Hamstra. "Er zijn ook wel biedingen van clubs op hem geweest. Maar voorlopig kunnen wij daar nog niets mee."

Veerman legde eerder de interesse van FC Emmen en Excelsior naast zich neer. Beide clubs konden niet voldoen aan de vraagprijs van Heerenveen en ook het sportieve aspect en de salariseisen van de  Volendammer speelden een rol. "Wij kunnen wel roepen wat we willen, maar de clubs moeten er eerst met elkaar uitkomen", stelt zaakwaarnemer Henk Timmer. "Pas dan gaan wij om tafel."

Vorig jaar was er ook al concrete belangstelling voor Veerman. "Maar uiteindelijk kwam het niet rond en word je blij gemaakt met een dode mus", aldus Timmer, die deze zomer wel de toezegging heeft dat Heerenveen meewerkt. "Ik ben ervan overtuigd dat Henk er bij elke Eredivisie-club vijftien doelpunten maakt."