'Pogba is klaar met Mourinho en schakelt Raiola in: Barça en Juventus in de race'

'Pogba is klaar met Mourinho en schakelt Raiola in: Barça en Juventus in de race'

06-08-2018 08:29
36

Paul Pogba heeft zijn zinnen gezet op een vertrek bij Manchester United, meldt Mundo Deportivo maandagochtend. De Fransman kwam twee jaar geleden voor 105 miljoen euro, destijds een recordbedrag, over van Juventus, maar lijkt behoefte te hebben aan een nieuwe uitdaging.

Volgens de Spaanse sportkrant ligt zijn moeizame relatie met manager José Mourinho ten grondslag aan dit besluit. Zaakwaarnemer Mino Raiola is naar verluidt al afgereisd naar Engeland om over een vertrek van zijn cliënt te praten. MD meldt dat FC Barcelona én ex-werkgever Juventus de dans om Pogba leiden. Beide grootmachten zouden een transfersom plus spelers over hebben voor de Fransman: Barcelona lijkt André Gomes en Yerry Mina, hoewel deze op weg lijkt naar Everton, te willen ruilen voor Pogba en Juventus denkt naar verluidt aan Miralem Pjanic als wisselgeld.

De Franse wereldkampioen heeft zelf nog niet besloten of hij naar Catalonië of naar Italië wil verhuizen. Pogba is al jarenlang een grote bewonderaar van Lionel Messi en zou graag met de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar samen willen spelen. Bij Juventus zou hij echter de kleedkamer kunnen delen met Cristiano Ronaldo en goede vriend Blaise Matuidi. Bovendien zijn de fiscale regels in Italië veel voordeliger dan in Spanje: profvoetballers betalen de fiscus een vastgesteld bedrag van 'slechts' één ton over hun inkomsten uit portretrechten. Naar verluidt was dit voor Ronaldo één van de belangrijkste redenen om Real Madrid voor Juventus te verruilen.