VP's Elftal van de Week: PSV begint seizoen als hofleverancier, duo van Emmen

VP's Elftal van de Week: PSV begint seizoen als hofleverancier, duo van Emmen

13-08-2018 10:00
25

De Eredivisie is weer begonnen en dus starten we ook weer met VP's Elftal van de Week. In de eerste editie van het seizoen is PSV hofleverancier. Ook het verrassende FC Emmen spreekt een woordje mee.

Kjell Scherpen (FC Emmen)
"We hebben een achttienjarige totempaal op de goal staan, niet normaal", zei Emmen-aanvoerder Anco Jansen na de 1-2 zege op ADO Den Haag. Beter kunnen we het niet omschrijven. Scherpen (18) keepte sensationeel goed.

Ted van de Pavert (De Graafschap)
Een betere terugkeer in de Eredivisie kon Van de Pavert zich niet wensen. Met De Graafschap winnen van Feyenoord én de nul houden. De keuze voor Van de Pavert is ook een compliment voor de hele verdediging van de Doetinchemse club.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Het zou een regelrechte ramp zijn als Ajax zich niet weet te plaatsen voor de Champions League, want dat kan weleens betekenen dat De Ligt vertrekt. De zondag negentien geworden Ajacied steekt er nu al met kop en schouders bovenuit in de Eredivisie.

Angeliño (PSV)
Misschien niet zo opvallend als Pereiro en Bergwijn en niet zo trefzeker als Dumfries, maar Angeliño maakte een uitstekende indruk tegen FC Utrecht. PSV gaat heel veel plezier beleven aan de onvermoeibare linksback.

Teun Koopmeiners (AZ)
Eentje om dit seizoen extra in de gaten te houden. Koopmeiners (20) speelde een puike pot tegen NAC Breda, dat werd overklast door AZ. Vijf minuten voor tijd pikte de middenvelder ook nog een doelpuntje mee.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Met zijn treffer tegen ADO schoot Bijl zich zondag in de geschiedenisboeken. De middenvelder maakte - op fraaie wijze - de eerste Eredivisie-goal voor FC Emmen. De promovendus won uiteindelijk met 1-2.

Matus Bero (Vitesse)
Vitesse lijkt deze zomer goede zaken te hebben gedaan met de komst van Bero. De Slowaakse middenvelder speelde dwingend tegen FC Groningen (5-1 zege) en was goed voor een doelpunt en wonderschone assist.

Morten Thorsby (sc Heerenveen)
Twee goals, een assist én een rode kaart. Terwijl de rest van Nederland het einde van de werkweek vierde of op het strand lag, beleefde Thorsby een drukke vrijdagavond. Het levert hem een plekje in VP's Elftal van de Week op.

Gaston Pereiro (PSV)
Wordt dit dan éindelijk het seizoen waarin Pereiro een toptransfer gaat afdwingen? Het antwoord is ja, mits de voortekenen niet liegen. De Uruguayaan was in de eerste wedstrijd van het seizoen geweldig op dreef voor PSV. Hoogtepunt: zijn rake vrije trap.

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Een diepe buiging voor Peterson. De Heracles-aanvaller speelde niet zijn allerbeste wedstrijd, maar als je zó scoort in de Johan Cruijff Arena... Peterson dribbelde, keek even op en krulde de bal via de onderkant van de lat binnen.

Steven Bergwijn (PSV)
PSV heeft goud in handen met Bergwijn. De twintigjarige aanvaller was zaterdagavond door niets of niemand te stoppen en beloonde zichzelf met een doelpunt. En dan te bedenken dat hij net zijn contract heeft verlengd bij PSV.