'Crisis, écht crisis' bij Feyenoord: 'Geen kwaliteit, het straalt niets uit'

'Crisis, écht crisis' bij Feyenoord: 'Geen kwaliteit, het straalt niets uit'

14-08-2018 06:57
52

Feyenoord begon het seizoen met het winnen van de Johan Cruijff Schaal, maar na één Europa League- en één competitiewedstrijd is de stemming volledig omgeslagen in Rotterdam-Zuid. Clubiconen Rinus Israël en Wim Rijsbergen zijn zich rot geschrokken van de zeperds tegen AS Trencin en De Graafschap.

"Dit wordt geen positief verhaal, hoor", kondigt Israël aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dit elftal heeft geen kwaliteit, het straalt niets uit. En het mist nu al twee duels op een rij de instelling die nodig is om wedstrijden te winnen." Israël haalt de wedstrijd tegen Trencin aan. Volgens de oud-verdediger konden de Rotterdammers een aanvallende thuisploeg verwachten. "Wat doet Feyenoord? Dat laat het allemaal maar gebeuren. Dan heb je als elftal gewoon geen idee, dan doe je maar wat en dan ben je inderdaad niet topclubwaardig. Onvoorstelbaar als je je realiseert dat je een heel jaar bezig bent om überhaupt Europees te mógen spelen."

Wedden

Meer odds

Rijsbergen karakteriseert de huidige Feyenoord-situatie als 'crisis, écht crisis' en stelt vast dat de selectie leiders mist. "Waar vroeger mannen als Rinus Israël of Willem van Hanegem het karakter van het elftal bepaalden, maakte de laatste jaren Karim El Ahmadi het verschil. Zonder hem is er geen speler die de boel bij elkaar houdt", denkt Rijsbergen.

"Kom jij eens hier, mannetje"
De WK-finalist van 1974 vreest dan ook dat er niemand is die Jean-Paul Boëtius tot de orde roept. De buitenspeler pakte tegen De Graafschap twee gele kaarten achter elkaar, vanwege natrappen en een cynisch applausje richting de scheidsrechter. "Als ik trainer was zou ik tegen zo'n figuur zeggen: Kom jij eens hier, mannetje. Of je gaat verdomme voetballen nu. Of je dondert lekker op." Rijsbergen noemt trainer Giovanni van Bronckhorst (foto) 'een goede vent' en denkt dat het grootste probleem bij de spelers ligt. Maar: "er zijn trainers voor minder ontslagen."

Feyenoord speelt op donderdag de volgende wedstrijd, thuis tegen Trencin. De Rotterdammers gaan in aanloop daarnaartoe grotendeels besloten trainen, meldt De Telegraaf. Alleen op woensdag mogen er media aanwezig zijn bij een gedeelte van de training.