De Ligt over transfer: 'Als de club iets niet wil, heb je niet veel te willen'

De Ligt over transfer: 'Als de club iets niet wil, heb je niet veel te willen'

22-08-2018 07:09
35

Matthijs de Ligt erkent dat de aankopen die Ajax heeft gedaan hem rust hebben gegeven. De jonge aanvoerder van de Amsterdammers stond in de nadrukkelijke belangstelling, maar lijkt dit seizoen gewoon bij Ajax af te maken.

"Zelf was ik natuurlijk ook benieuwd wat er deze zomer bij Ajax ging gebeuren. De clubleiding was duidelijk in het streven de selectie zo veel mogelijk bij elkaar te houden. En als je naar onze versterkingen kijkt: dankzij hen gaat op trainingen en in wedstrijden het niveau omhoog", erkent De Ligt in gesprek met Voetbal International. "De kwaliteitsimpulsen bij Ajax hebben absoluut meegewogen in hoe ik naar mijn eigen situatie keek. Het aankoopbeleid heeft me een bepaalde rust gegeven."

Volgens De Ligt bepaalt zijn werkgever bovendien of het van een transfer komt of niet. "Als de clubleiding iets niet wil, heb je zelf ook niet veel te willen. Het is niet zo dat ik er veel mee bezig ben. Ik focus me puur op het voetbal en op presteren", stelt hij.

Dat De Ligt zijn toekomst bij Ajax af laat hangen of de ploeg zich wel of niet kwalificeert voor de Champions League, is volgens de verdediger niet waar. "Daar is nooit sprake van geweest. Natuurlijk: iedere profvoetballer wil op dat niveau actief zijn, zeker als je dat nog nooit hebt meegemaakt, zoals ik. Maar op mijn leeftijd is het vooral belangrijk dat je heel veel wedstrijden speelt."