'Vrees Pusic komt uit: Drommel kiest tóch voor Jong Oranje'

'Vrees Pusic komt uit: Drommel kiest tóch voor Jong Oranje'

03-09-2018 08:07
60

Slecht nieuws voor FC Twente: Joël Drommel heeft besloten om zich toch bij Jong Oranje te melden. De keeper overwoog in Enschede te blijven om zijn ploeg te helpen.

Volgens TC/Tubantia heeft Drommel de knoop doorgehakt en gaat hij zich alsnog bij de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi voegen. Jong Oranje staat voor twee belangrijke EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Schotland. Drommel twijfelde omdat hij bij Twente eerste keus is, maar bij Jong Oranje niet. Daar moet hij Feyenoorder Justin Bijlow voor zich dulden. 

Dat Drommel voor Jong Oranje kiest is geen goed nieuws voor Twente. De jonge doelman is basisspeler onder Marino Pusic, die eerder in Tubantia al zijn onvrede uitte over de interlandperiode. De Twente-trainer moet naast Drommel ook Matthew Smit missen tegen TOP Oss.

"Dit heeft niets met topsportbeleid te maken", zei hij toen. "Als je zegt dat je dat de eerste divisie serieus neemt als kweekvijver dan moet je die competitie ook dusdanig faciliteren. Ik hoor overal dat het Nederlandse voetbal op de schop moet en dat er het nodige moet veranderen…nou, maak ik hier dan ook maar snel nieuwe afspraken over."

Lees ook: Keeper overweegt Oranje-oproep af te slaan: 'Ik weet het niet, ik twijfel enorm'