Simeone: 'Courtois zou bij ons niet in de basis staan, Oblak is beter'

Simeone: 'Courtois zou bij ons niet in de basis staan, Oblak is beter'

11-09-2018 10:54
60

Diego Simeone begrijpt er niets van dat zijn doelman Jan Oblak niet is genomineerd voor het FIFA FIFPro Wereldelftal. Volgens de oefenmeester van Atlético Madrid hoort zijn sluitpost bij de drie beste goalies ter wereld.

"Dat hij niet genomineerd is maakt het ongeloofwaardig, in de wereld wordt Oblak gezien als de beste keeper ter wereld", aldus Simeone tegenover de Spaanse radiozender Cope. Thibaut Courtois, de Belgische sluitpost waar Simeone eerder mee samenwerkte, is wel genomineerd. "Courtois zou bij ons niet in de basis staan. Oblak is beter dan Courtois", meent Simeone.

De oefenmeester ging verder in op de strijd met stadsgenoot Real. "Nu zij Cristiano Ronaldo hebben verkocht, zijn we een stap dichter gekomen", meent Simeone. "Met Antoine Griezmann hebben wij de beste speler van vorig seizoen in de rangen lopen. Hij werd wereldkampioen, won de Europa League, pakte de Europese Supercup en werd tweede in een competitie waarin Barcelona en Real Madrid spelen. Ik heb geen idee waarom hij niet tot Speler van het Jaar (nog in de running: Cristiano Ronaldo, Luka Modric en Mohamed Salah red.) kan worden verkozen."