'Family man' van Ajax: 'Geslaagd als je naar wereldclub als Barça of Real gaat'

'Family man' van Ajax: 'Geslaagd als je naar wereldclub als Barça of Real gaat'

29-09-2018 08:01
24

Perr Schuurs is er heilig van overtuigd dat hij gaat slagen bij Ajax. De achttienjarige verdediger heeft van de club de tijd gekregen om zijn stappen te zetten zodat hij zich uiteindelijk in het eerste elftal kan knokken. Dat gaat ook gebeuren, verwacht hij.

"Ik doe gewoon m'n uiterste best en wil er alles uithalen", vertelt Schuurs bij Inside Ajax. "Als je die instelling niet hebt, gaat het zeker niet lukken. Wanneer het geslaagd is? Als ik een stap hogerop maak. Dan is dat naar een wereldclub als Barcelona of Real Madrid. Als je zo'n stap zet, ben je wel geslaagd bij Ajax."

"Ik heb een lang contract. Dat heb ik niet voor niets. Ik heb van de club het vertrouwen gekregen en hoop zo snel mogelijk in het eerste te komen. Daar ga ik alles aan doen. Je weet niet hoe het met jezelf gaat, maar ze zijn, denk ik, tevreden. Ik moet m'n verbeterpunten aanpakken. Dan kan ik richting volgend seizoen daar staan."

Het verschil tussen Nieuwstadt, waar Schuurs vandaan komt, en Amsterdam is groot. Schuurs geeft toe dat hij een 'family man' is en het contact met familie en vrienden belangrijk vindt. "Je komt uit een heel andere omgeving en je neemt afstand van je vrienden en familie, maar het is maar anderhalf/twee uur rijden. Het bevalt me heel goed."

"Ik woon samen met m'n vriendin in Amsterdam. Als je in Nieuwstadt rijdt kom je net drie mensen tegen en in Amsterdam heb je bijna drie keer een ongeluk door een andere auto. Zo druk is het. De drukte is voor mij wel het grootste verschil."

Lees ook: Schuurs: "Het is een concurrent die erbij komt, maar dat is logisch op dit niveau"