VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met trio, twee Superboeren

VP's Elftal van de Week: Ajax hofleverancier met trio, twee Superboeren

01-10-2018 10:00
60

Ajax mag zich de hofleverancier voor VP's Elftal van de Week noemen. De Amsterdammers hadden moeite met promovendus Fortuna Sittard, maar drie spelers van de Amsterdammers staken erbovenuit. Ook De Graafschap spreekt een woordje mee met twee spelers.

André Onana (Ajax)
Met een paar knappe reddingen vertolkte Onana de hoofdrol bij Ajax in de gewonnen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard (0-2). De doelman is klaar voor de Champions League-ontmoeting met Bayern München.

Wedden

Meer odds

Jordy Tutuarima (De Graafschap)
Na een persoonlijk loodzware week zó'n prestatie op de mat leggen: niets dan respect. De Superboer verloor onlangs zijn dochtertje kort na de bevalling van zijn vriendin, nam even pauze en keerde terug met een 2-1 zege op Willem II.

Eric Botteghin (Feyenoord)
Botteghin staat voor de tweede week op rij in VP's Elftal van de Week. De Braziliaanse stopper heeft zich uit zijn vormcrisis geworsteld en was tegen Vitesse belangrijk met de gelijkmaker.

Angeliño (PSV)
Misschien wel de beste aankoop van PSV dit seizoen. De onvermoeibare Spanjaard was tegen zijn oude club NAC weer uitstekend op dreef. Met een assist op Luuk de Jong legde hij de basis voor de zege.

Matús Bero (Vitesse)
Nog zo'n nieuweling die het uitstekend doet in de Eredivisie. Bero opende uit een haast onmogelijke hoek de score tegen Feyenoord. Het was alweer zijn tweede treffer in Nederland.

Stef Nijland (De Graafschap)
Vaak bekritiseerd, maar voor een degradatiekandidaat als De Graafschap is Nijland een speler met dat beetje extra. Dat bleek in de eerste helft tegen Willem II: met een prachtige vrije trap zette hij De Vijverberg op stelten.

Brandley Kuwas (Heracles Almelo)
Een doelpunt en een assist: niets meer aan doen. Kuwas werd dit seizoen gedegradeerd tot bankzitter door Frank Wormuth en daarmee lijkt de Heracles-trainer de juiste snaar te hebben geraakt.

Hakim Ziyech (Ajax)
Gelukkig voor Ajax en het hele Nederlandse voetbal hield Ziyech geen serieuze blessure over aan een tackle in de slotfase van het duel met Fortuna Sittard. De spelmaker was op dreef en maakte de 0-2 in Zuid-Limburg.

Oussama Idrissi (AZ)
Sinds zijn overstap naar AZ op 19 januari 2018 is Idrissi geweest betrokken bij vijftien goals. Alleen Alireza Jahanbakhsh was dit kalenderjaar bij meer Alkmaarse doelpunten betrokken, namelijk twintig. Tegen PEC Zwolle was het weer raak.

Kasper Dolberg (Ajax)
Na 48 minuten bij Fortuna Sittard - Ajax konden de handjes de lucht in bij de meegereisde supporters uit Amsterdam. Dolberg was daar verantwoordelijk voor. Hij had er als invaller slechts drie minuten voor nodig.

Elias Mar Omarsson (Excelsior)
Maakte tegen VVV-Venlo (1-0) zijn eerste doelpunt voor Excelsior en dat deed hij op een schitterende manier: met een Maradona-achtige solo vanaf eigen helft. Dat hadden we nog niet achter de IJslander gezocht.