'Henry geeft Villa nul op rekest en tekent bij Champions League-deelnemer'

'Henry geeft Villa nul op rekest en tekent bij Champions League-deelnemer'

Gepubliceerd: dinsdag 9 oktober 2018 om 19:13di 09-10-2018 om 19:13

Het gonst van de geruchten rond Thierry Henry. De Arsenal-legende wordt in Engeland nadrukkelijk in verband gebracht met Aston Villa, maar in Frankrijk zijn ze ervan overtuigd dat hij als trainer van AS Monaco aan de slag gaat.

De Monegasken willen na de dramatische start van het seizoen ingrijpen. Coach Leonardo Jardim moet daarom plaatsmaken voor Henry, meldt het lokale Nice Matin. Jardim wist dit seizoen met Monaco pas één keer te winnen in negen wedstrijden. Daarmee staat de club op de achttiende plek in de Ligue 1. Dat gaat de Portugees, die Monaco in 2016/'17 nog verrassend naar de titel loodste, nu dus de kop kosten.

Henry is op dit moment assistent-bondscoach bij België en staat ook op het lijstje van Aston Villa, maar hij lijkt te twijfelen over die aanbieding. Monaco wil de 41-jarige Fransman graag terughalen. Tussen 1992 en 1999 brak Henry als speler door in het vorstendom. De 123-voudig international speelde later in zijn loopbaan nog voor Arsenal en FC Barcelona.

Als Henry daadwerkelijk aan de slag gaat bij Monaco, wacht hem ook in de Champions League een hels karwei. Monaco verloor al van Borussia Dortmund en Atlético Madrid en heeft net als Club Brugge nog nul punten.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws