Ook in Engeland aandacht voor De Jong: 'City wil nóg verder gaan voor Ajacied'

Ook in Engeland aandacht voor De Jong: 'City wil nóg verder gaan voor Ajacied'

20-10-2018 10:54
75

Na berichten in Spanje en Nederland, wordt nu ook in Engeland gemeld dat Manchester City een bod wil uitbrengen op Frenkie de Jong. Volgens The Daily Mail heeft de Premier League-kampioen zelfs 79 miljoen euro over voor de middenvelder van Ajax.

Het Algemeen Dagblad pakte vrijdagavond uit met de interesse van City in De Jong, nadat eerder Diario Sport al zeer stellig was. The Daily Mail schrijft nu ook dat The Citizens al meermaals scouts naar Amsterdam stuurden om de 21-jarige Oranje-international te bekijken. De concurrentie is fors, maar City lijkt bereid om te voldoen aan de vraagprijs van Ajax van tachtig miljoen.

Als Manchester City doorpakt voor De Jong dan breekt het zijn eigen transferrecord. Momenteel is Riyad Mahrez met een transfersom van 67 miljoen de duurste speler in de historie van de club. Overigens is manager Pep Guardiola bereid om te wachten tot komende zomer. Een alternatief voor De Jong is Ruben Neves van Wolverhampton Wanderers.

De Telegraaf wijst opnieuw naar de berichtgeving van eind vorige maand dat naast FC Barcelona en Manchester City, ook Real Madrid zeer geïnteresseerd is. De Koninklijke zou eveneens zo'n tachtig miljoen willen uittrekken voor De Jong, die nog een contract tot medio 2022 heeft bij Ajax.

No Poll