'City zorgt voor twist: bizar hoog bod op komst na gesprekken met Overmars'

'City zorgt voor twist: bizar hoog bod op komst na gesprekken met Overmars'

12-10-2018 21:00
181

Een opmerkelijke twist in de transfersaga rond Frenkie de Jong. Manchester City heeft het initiatief overgenomen van FC Barcelona en leidt nu de dans om de 21-jarige middenvelder van Ajax.

Met dat nieuws pakt de Catalaanse sportkrant Sport vrijdagavond uit. Manchester City zou al volop in onderhandeling zijn met de Amsterdammers. Manager Pep Guardiola is namelijk overtuigd van De Jong en meent dat hij perfect bij The Citizens past. Technisch directeur Txiki Begiristain maakt dan ook serieus werk van zijn komst.

Begiristain is al meerdere keren naar Amsterdam gevlogen voor gesprekken met Ajax-collega Marc Overmars. De Premier League-kampioen kent de vraagprijs van Ajax van tachtig miljoen euro en is bereid om daaraan te voldoen. De Oranje-international mag bovendien het seizoen afmaken in de Johan Cruijff Arena. Dat voor Nederlandse begrippen overweldigende aanbod lijkt voor weinig clubs te overtreffen, waaronder Barcelona.

De Catalaanse grootmacht was maandenlang nadrukkelijk geïnteresseerd in De Jong, maar kan zich zo'n investering niet veroorloven als de speler niet onmiddellijk de overstap maakt naar Camp Nou. City lijkt te gaan profiteren en wil De Jong zo snel mogelijk vastleggen, aldus Sport. Bovendien lijkt Barça van mening dat de komst van Matthijs de Ligt harder nodig is.

De Ligt
Ook in de strijd om de handtekening van De Ligt dreigt Manchester City echter roet in het eten te kunnen gooien. De Engelsen zouden zestig miljoen euro over hebben voor de aanvoerder van Ajax, zo luiden de geruchten.