KNVB maakt aanstellingen bekend: WK-duo krijgt leiding over Ajax - Feyenoord

KNVB maakt aanstellingen bekend: WK-duo krijgt leiding over Ajax - Feyenoord

23-10-2018 12:30
57

Björn Kuipers heeft zondag de leiding over de topper tussen Ajax en Feyenoord. De KNVB heeft de man uit Oldenzaal aangewezen als arbiter voor De Klassieker. 

Dat maakt de voetbalbond dinsdag bekend. Zondag trappen aartsrivalen Ajax en Feyenoord om 14.30 uur af in de Johan Cruijff Arena voor de eeuwenoude strijd tussen Amsterdam en Rotterdam. Kuipers zal worden bijgestaan door videoscheidsrechter Danny Makkelie. De twee, Kuipers als scheidsrechter en Makkelie als VAR, waren afgelopen zomer de twee Nederlandse arbiters op het WK in Rusland. 

Het wordt een druk weekend voor Makkelie, want zaterdagavond is hij de leidsman bij het competitieduel tussen FC Groningen en PSV. Bij dat duel is Serdar Gözübüyük de videoscheidsrechter. 

De afgelopen weken kwam Kuipers in opspraak nadat hij een zeer dubieuze strafschop toekende aan FC Utrecht in het duel met NAC. Zelfs na het zien van de beelden bleef de arbiter bij zijn standpunt, maar enkele dagen en heel veel ophef verder gaf Kuipers toch toe dat hij beter geen penalty had kunnen geven. Afgelopen weekend floot Kuipers Excelsior Vitesse (2-0).